ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ τιμεσ

Κοστος Σκαλωσιας

Για να βρείτε συνεργεία, που έχουν εμπειρία στις σκαλωσιές αλλά ταυτόχρονα είναι και οικονομικά προσιτά, η καλύτερη επιλογή σας είναι η πλατφόρμα μας! Αναζητήστε στον κατάλογο του myConstructor τον επαγγελματία που χρειάζεστε, συγκρίνετε τιμές σχετικά με σκαλωσιές ανάμεσα σε συνεργεία που αξιολογήθηκαν για τις υπηρεσίες τους από προηγούμενος πελάτες όπως εσείς. Έτσι από την άνεση και την ευκολία του υπολογιστή σας θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με συνεργεία για σκαλωσιες.

 

Όπως έχουμε δει οι σκαλωσιες (γνωστές και ως ικριώματα) είναι απαραίτητες για μια σειρά από εργασίες που πρόκειται να γίνουν σε δυσπρόσιτα σημεία, μεγάλα ύψη και γενικότερα σε μέρη που η πρόσβαση των εργαζομένων είναι ανέφικτη ή πολύ επικίνδυνη. Έτσι μπορεί να αφορούν διαμερίσματα πολυκατοικιών που θέλουν κάποια εξωτερική εργασία (σοβάτισμα, βάψιμο, θερμοπρόσοψη κλπ), πλοία που απαιτούν κάποια συντήρηση, την κατασκευή κάποιας κερκίδας και γενικά μια πληθώρα εργασιών. Από την άλλη όμως ικριώματα απαιτούνται και για εσωτερικές εργασίες και μάλιστα πιο συνηθισμένα κατά την ανέγερση κτιρίων για την κατασκευή του ξυλοτύπου.

Υπάρχουν λοιπόν διάφοροι τύποι από σκαλωσιες ανάλογα με ποια από τις παραπάνω εργασίες σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε, όπως και ανάλογα με τα υλικά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Πιο δημοφιλείς είναι οι σκαλωσιες αλουμινιου, οι οποίες με τη σειρά τους διακρίνονται σε αυτές με τα ξύλινα μαδέρια (παλαιού τύπου) και σε αυτές με μεταλλική βάση, που είναι και πλέον σύγχρονες. Ακόμα πιο παλιά υπήρχαν εξ’ ολοκλήρου ξύλινες σκαλωσιες, λίγες από τις οποίες χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.

Όπως καταλαβαίνετε από τη στιγμή που υπάρχουν ποικιλίες ικριωμάτων, υπάρχει και αρκετή διαφοροποίηση στις τιμές! Αυτό ακριβώς το κομμάτι θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σε αυτή την ενότητα με τίτλο ”Σκαλωσιες Τιμες”, ώστε να σας διαφωτίσουμε για τα κοστολόγια που υπάρχουν στην αγορά. Μάλιστα για να μην σας μπερδέψουμε ιδιαίτερα δεν θα αναφερθούμε σε όλους τους πιθανούς τύπους (όπως τροχήλατες σκαλωσιες, πύργοι εργασιών, κλιμακοστάσια εργοταξιακού τύπου και άλλα πολλά), αλλά θα επικεντρωθούμε στους πιο συνηθισμένους και δημοφιλείς.

Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση σχετικά με τις τιμες για σκαλωσιες, να διαχωρίσουμε πως άλλα κόστη υπάρχουν για ενοικιασεις σκαλωσιων – που σχεδόν πάντα αφορούν μεταχειρισμενες – και άλλα για αγορά καινούριων. Ως προς την ενοικίαση τα πράγματα είναι πιο απλά, αν και σίγουρα παίζει ρόλο και το μέγεθος του ικριώματος που χρειάζεστε, την επιφάνεια δηλαδή που πρόκειται να καλύψει. Πιο συγκεκριμένα για μια σκαλωσια που θα καλύψει περίπου 150-200m² το μέσο κόστος αγοράς θα κυμανθεί περίπου στα 1,8-3€/m² + φπα για απλές σκαλωσιες και 2,5-3,5€/m² + φπα για αλουμινένιες. Αν το έργο είναι μεγαλύτερο και φτάσει ας πούμε τα 800 με 1000 τετραγωνικά, τότε το κόστος μπορεί να κατέβει ακόμα και στα 1,5-2,5€/m² + φπα για τις απλές και 2-3€/m² + φπα για τις σκαλωσιες αλουμινιου.

Τέλος αν πρόκειται για μια πολύ μικρή επιφάνεια π.χ. 30-50 μέτρα, τότε συχνά το κόστος θα είναι εφάπαξ και θα κυμανθεί στα 300 με 500 ευρώ + φπα, καθώς εκ των πραγμάτων χρειάζονται κάποια μεροκάματα από την εταιρεία που θα αναλάβει την τοποθέτηση και αποκομιδή της, τα οποία βεβαίως πρέπει να πληρωθούν, μαζί με το αντίστοιχο κέρδος της εταιρείας. Σημαντικό παράγοντα στο κόστος παίζει σίγουρα η περιοχή στην οποία βρίσκεστε και το πόσο εύκολη πρόσβαση μπορεί να έχει σε εσάς η κάθε εταιρεία.

Από την άλλη όταν μιλάμε για αγορά, αν πάρουμε ως παράδειγμα μια σκαλωσιά των 50m² το κόστος για την αγορά της μεταλλικής βάσης είναι περίπου 400-600 ευρώ, για τις πλάτες θα χρειαστούν ακόμα 200-300 ευρώ ενώ για βίδες και άλλα μικροεξαρτήματα άλλα 50 ευρώ. Αμέσως αμέσως λοιπόν πάμε σε ένα κόστος περίπου 650-950 ευρώ, ίδιο για κάθε τύπο σκαλωσιάς από τους κοινούς. Από εκεί και πέρα ανάλογα με το σημείο που θα πατάνε οι εργαζόμενοι ορίζεται και το κόστος. Αν επιλέξετε τα ξύλινα μαδέρια το κόστος του θα πάει γύρω στα 200 ευρώ, ενώ αν προτιμήσετε μια πιο σύγχρονη μεταλλική βάση / πλατφόρμα, η τιμή της θα κυμανθεί στα 500 ευρώ περίπου. Έτσι εν τέλει μια απλή σκαλωσια 50m² με ξύλινα μαδέρια θα κοστίσει περίπου 800-1100 ευρώ χοντρικά, ενώ μια σύγχρονη με βάση αλουμινίου 1100 με 1300 ευρώ.

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι τιμες για τις πλέον συνηθισμένες σκαλωσιες – τόσο για την αγορά όσο και την ενοικίαση τους - όμως είναι σίγουρο πως υπάρχουν αρκετοί άλλοι τύποι και είδη ικριωμάτων, των οποίων το κόστος είναι αρκετά ευμετάβλητο. Όπως και να έχει όμως πέρα από το κόστος αγοράς πρέπει να λάβετε υπόψη και άλλες παραμέτρους. Έτσι για παράδειγμα πρέπει να είναι σαφές αν η εταιρεία που θα σας προμηθεύσει τη σκαλωσια έχει συνυπολογίσει στην προσφορά της και τη μεταφορά στο χώρο σας, καθώς επίσης και τις εργασίες συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης. Συνήθως βέβαια είναι προαπαιτούμενα τα παραπάνω, όμως καλό είναι να το αποσαφηνίσετε πριν καταλήξετε σε κάποια συμφωνία.

Εικονα μαζέματος σκαλωσιας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ

 

evaluated constructors

 

Από την άλλη όπως προαναφέραμε σημαντικό ρόλο στο τελικό κόστος παίζει η περιοχή που βρίσκεστε και πρέπει να σας μεταφερθεί η σκαλωσιά, αλλά και η εποχικότητα. Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι που γίνονται οι περισσότερες οικοδομικές εργασίες και συνήθως υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, το κόστος τους ενδέχεται να είναι λίγο υψηλότερο συγκριτικά με χειμερινές περιόδους. Τέλος επειδή μιλάμε για μεταχειρισμενες σκαλωσιες, οι τιμες τους επηρεάζονται σίγουρα και από την παλαιότητα και ποιότητα τους, αν και όλες τους πρέπει να καλύπτουν έτσι και αλλιώς τα ελάχιστα στάνταρ ποιότητας που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η καλύτερη επιλογή σας για να βρείτε τον καταλληλότερο επαγγελματία για σκαλωσιες είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Αναζητήστε στον κατάλογο επαγγελματιών για σκαλωσιες, συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις από τις πλέον αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες του κλάδου, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα! Έτσι θα πραγματοποιήσετε την πιο ολοκληρωμένη και αποδοτική έρευνα αγοράς, από την άνεση του υπολογιστή σας.


Καθώς κλείνουμε την ενότητα με τίτλο “Σκαλωσιες Τιμες”, σας προτείνουμε να ενημερωθείτε πληρέστερα και για άλλα θέματα που αφορούν τα ικριωματα, όπως για παράδειγμα την ενότητα για τις σκαλωσιες αλουμινιου αλλά ευρύτερα για τη σκαλωσια.